גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביקורת מסעדות

עוד כתבות

צדפות ב Popular - הגרסה האלגנטית, עם קרח ולימון / צילום: Ariel Efron

כך הפכו האויסטרים לסמל סטטוס בורגני

אויסטרים הולכים נהדר עם שמפניה ומותרות בכלל וכמותם הם סמל לדקדנס • עכשיו בדיוק העונה והאווירה

"הברברי" / צילום: איל יצהר

הייתי בגן עדן: זאת הפיתה הכי טובה שתאכלו. והיא נמצאת בתחנת דלק

פיתת הבשר הכי טובה בארץ נמצאת בתחנת דלק בראשון לציון • "הברברי" של סלים ז"ל ובנו דני חזרה מיפו, וזהו אירוע קולינרי קוסמי

המנות של מסעדת שיינע / צילום: אפיק גבאי

בשיינע, האווירה לא באה על חשבון האוכל

במסעדת הגורמה שיינע האווירה רומנטית והאוכל מפואר ועדין - לפעמים יותר מדי

המטבח המגוון של טוקיו /  צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

ממסעדת מישלן ועד ארוחה ב-32 שקל: סיבוב קולינרי בטוקיו

למרות וירוס הקורונה, טוקיו ממשיכה להתכונן לבום תיירותי ומאוד אולימפי בקיץ הקרוב • המלצות לאיפה כדאי לאכול • פרויקט מיוחד

מעורב ים/  צילום: דוברות הטכניון

מסעדת סאטיה - שווה ביקור וגם נסיעה מיוחדת לירושלים

במסעדת סאטיה הירושלמית האוכל עדכני, קלאסי ומקומי, אך לא יותר מדי • וזה פוגע בול, או קרוב

מסעדת אנימאר צ'ירשי דלעת וביצה רכה / צילום: ספיר קוסא

טעם וריח ולא רק יצירתיות לשמה - ביקור במסעדת אנימאר

במסעדת אנימאר, שנפתחה היכן ששכנו מסעדת רפאל, ואז הולה, האוכל נשען על טעמים מקומיים המעובדים ביד אמן ליצירות עכשוויות

קרפעלך/ צילום: איל יצהר

מסעדה: אם יש לכם נשמה אסור לכם לפספס את המקום הזה

שקלתי לא לספר לכם על מסעדת נטשקה בשוק לוינסקי, אבל זו הרי חובתי • אז בואו לשם, אבל בואו בשקט, ובבודדים - אחרת, האישה במטבח תקרוס, ותסגור

ביצים עלומות על פריז־ברסט לארוחת הבוקר. / צילום: מיכל לופט

רביבה קטנה ויוקרתית: מסעדה שהיא קלאסיקה בפרשנות מודרנית וצילחות מרהיב

32 שנים אחרי שרביבה אפל פתחה קונדיטוריה קטנה ברמת השרון, וכעשור אחרי שהתמקמה בפארק צמרת, נפתחה מסעדת עילית הנושאת את שמה

נאם טוק / צילום: איל יצהר

מבנגקוק באהבה: המסעדה התאילנדית בשוק הכרמל שווה כל שקל

איסאן היא לא רק תוספת מבורכת לסצנת האוכל האינסופית של שוק הכרמל, אלא גם לזו של תל-אביב וישראל בכלל

ראשית המסיק בכרם פתורה / צילום: ערן כהן

ראש וראשון: שמן הזית הכי טרי, ראשון למסיק

לצרפתים יש את הבוז'ולה, היין הצעיר הראשון של הבציר, ולנו יש ראשון המסיק, שמן הזית הטרי של תחילת המסיק • במסעדת רוברטה וינצ’י עושים לו כבוד

טארט פיסטוק / צילום: באדיבות מיכאל ביסטרו

אלופת פיקוד הצפון: שווה להרחיק עד ביסטרו מיכאל

ביסטרו מיכאל שבמושב לימן, מֶכָּה של הצימריסטים הישראלים, היא מסעדה ששווה להרחיק עד הגליל במיוחד בשבילה

סמבוסק /  צילום: אנטולי מיכאלו

ירכא־תל אביב: תזכרו את השם של השפית נאיפה מולא

נאיפה מולא, השפית החדשה של מסעדת L28, מצליחה לשלב בין נפלאות המטבח הדרוזי למסעדת שף • בקרוב מסעדה משלה?

1910 קיבוץ דגניה/ צילום: אפיק גבאי

למרות המיקום, מסעדת "1910" בדגניה היא מקום שווה לאכול בו בצפון

אחת השאלות הקלאסיות של מטיילים בצפון היא היכן לאכול ליד הכינרת • מסעדת 1910 בקיבוץ דגניה, למרות המיקום, היא מקום שווה לאכול בו בצפון

המבורגר וצ'יפס ב־113 שקל/ איל יצהר

ביקורת מסעדה: לומינה הכשרה של מאיר אדוני היא זיקוקי דינור על אוטומט

נטייתו של מאיר אדוני לסבך דברים שלא לצורך ניכרת גם בלומינה, הכשרה החדשה במלון קרלטון • האוכל טעים - אבל חסר נשמה

מפרום / צילום:איל יצהר

מפרום. קווים לדמותו (ומתכון) של כוכב המטבח הטריפוליטאי

המפרום, אותו תפוח אדמה פרוס דק ממולא בשר, אחד הכוכבים של המטבח הטריפוליטאי ושל מסעדות הפועלים בכלל, הולך ונעלם מהנוף, כמו המסעדות עצמן • אבל במקום לקונן, אפשר להיכנס למטבח ולהכין לבד

גפילטע בפיתה עם חזרת ביתית / צילום: דוד ששון

לא רק לאייל שני מותר: לסגור את החגים עם גפילטע, בפיתה

אחת האופנות הקולינריות הבולטות בישראל היא תופעת ה"הכול בפיתה", אבל גפילטע פיש בפיתה, זה כבר השיא

לאגר אנד אייל   / צילום: אנטולי מיכאלו

“לאגר אנד אייל", בירות טובות במחיר מצוין. מתברר שאפשר

כשנפתח "לאגר אנד אייל" הייתי בטוח שלא יעברו כמה חודשים והוא ייסגר • וראה זה פלא, המקום לא רק שורד אלא אף משגשג

פאסטליקוס/ צילום: איל יצהר

מהשורדת ועד החכמה: 7 המסעדות הכי טובות שהמבקר של גלובס אכל בהן השנה

מסעדה יהודית-יוונית שמשמרת מסורת של עשרות שנים, מוסד ירושלמי שאסור לפספס ואיטלקית משודרגת שמצליחה להיות קלאסית ומודרנית באותו ביס • אלה 7 המסעדות שהמבקר של גלובס הכי אהב השנה • שתהיה שנה טובה וטעימה

קלו גומא - קרם ברולה על בסיס שומשום שחור / צילום: דרור עינב

ביקורת מסעדה: קיטו קאטו, היפנית החדשה ליד דיזנגוף סנטר

עסקיות הצהריים של קיטו קאטו, היפנית החדשה מבית היוצר של השף היפני יאמה סאן, הן טובות אבל סטנדרטיות למדי • בערב מוגשות כאן לא מעט מנות אחרות לגמרי, יקרות ושאפתניות יותר

ארוחת בוקר במסעדת אלנה / צילום: סיון אסקיו

לעלות צפונה או להישאר במרכז? 3 בראנצ'ים מצטיינים

שלוש ארוחות בראנץ' ששווה לנסוע אליהן במיוחד: מסעדת נחום בעיר התחתית בחיפה, המסעדה שבמלון נורמן וזו של מלון דריסקו בת"א • איך מסעדה חיפאית קטנה מצליחה לתת פייט למלונות הבוטיק התל-אביביים היוקרתיים, ועוד במחירים צנועים של 50-20 שקל למנה?